Geniet van restwaarde, laat uw overtollige hardware opkopen!

Heeft u nog oude hardware in uw bedrijfspand staan? Laat deze hardware opkopen door een gespecialiseerde organisatie! In dit artikel bespreken we de voordelen en mogelijkheden van het laten opkopen van hardware voor uw onderneming, en hoe dit proces uw bedrijf ten goede kan komen.

Waarom uw ongebruikte hardware laten opkopen?

Misschien denkt u: “deze hardware komt nog wel eens van pas”, maar meestal blijft een groot deel van uw overtollige hardware op de plank liggen. Dit is zonde, want de waarde van uw overtollige hardware neemt dagelijks af! De hardware die u niet meer nodig heeft, kan voor iemand anders erg waardevol zijn.

Waarom het laten opkopen van uw hardware voordelig is:

  • Restwaarde: als u tijdig besluit om uw overtollige hardware te verkopen, kunt u genieten van een hoge restwaarde.
  • Investeren in nieuwe projecten: de restwaarde kunt u investeren in nieuwe projecten. Schaf bijvoorbeeld IT-apparatuur aan die u wel nodig heeft.
  • Veilige datavernietiging: als u uw hardware laat opkopen door een gecertificeerde inkoper, kunt u verzekerd zijn van een volledige datavernietiging. Kortom, uw bedrijfsinformatie komt niet op straat te liggen.
  • Ruimte benutten: gebruik de vrijgekomen ruimte voor nieuwe doeleinden.

Hoe verloopt het opkopen van uw hardware?

Laten we het verkoopproces onder de loep nemen:

  1. Een gecertificeerde inkoper komt bij u op kantoor om uw overtollige hardware te controleren. De hardware die u wilt verkopen, moet compleet zijn en in goede staat verkeren. Een inkoper is over het algemeen geïnteresseerd in laptops, desktops, smartphones en servers.
  2. De inkoper komt uw hardware ophalen, deze wordt vervolgens grondig geanalyseerd om de waarde te bepalen. Een IT-specialist controleert of de hardware correct functioneert en welke onderdelen aan vervanging toe zijn.
  3. U krijgt een overzicht van de waarde. Indien u akkoord gaat met de aangeboden inkoopprijs, kan de inkoper uw overtollige hardware officieel overnemen en het bedrag naar u overmaken.
  4. Na het geven van uw akkoord en de ontvangst van de restwaarde, wordt de data van uw oude hardware grondig gewist! Het vernietigingscertificaat ontvangt u per post of e-mail.

Waarom is een inkoper geïnteresseerd in uw oude hardware?

Als bedrijf vraagt u meer van uw hardware dan een consument. Kortom, als de hardware niet meer geschikt is voor uw zakelijke doeleinden, kan het nog wel waardevol zijn voor de consument. In sommige situaties is uw oude hardware zelfs nog waardevol voor andere ondernemers, zoals een zzp’er.

De inkoper reinigt uw overtollige hardware en vervangt eventueel kwetsbare onderdelen, zoals de datadrager en de batterij. Vervolgens kunnen geïnteresseerden de hardware kopen met garantie.

Is de hardware niet meer geschikt voor een nieuw leven? Dan wordt deze op milieuvriendelijke wijze verwerkt tot afval. Gecertificeerde inkopers helpen graag mee aan het creëren van een beter milieu, zoals het verminderen van elektronisch afval. Door uw oude hardware op te kopen, krijgt het een nieuw leven of wordt het op een verantwoorde wijze afgevoerd.

Over de auteur

Scroll naar boven