Verstandig backlinks plaatsen

De eerste backlinks van een nieuw gemaakte webpagina kunnen afkomstig zijn van je sociale netwerken. Dit zijn waardevolle gratis backlinks, dus aarzel niet om accounts aan te maken op Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Google Plus en zoveel als je maar kunt bedenken.

SEO-truc:

Koppel de sociale netwerken om Page Authority te verhogen en zo enige autoriteit te geven (sommige pagina’s laten het koppelen van profielen en sociale netwerken toe). Je kunt ernaar linken vanuit PBN of blogs.

Je kunt jouw sociale netwerken in de top 5 plaatsen voor jouw merk- of bedrijfsnaam en zo negatieve berichten in forums en slechte meningen in de eerste posities van de SERPS vermijden. Link building doen naar de sociale netwerken van jouw bedrijf is geen slecht idee en het is een link die altijd heel natuurlijk zal zijn in elk artikel van een themablog of in het nieuws van een krant. 

Naast sociale netwerken kun je andere trucs gebruiken om gratis links van autoriteit pagina’s en blogs te krijgen. Bijvoorbeeld:

Gastblogs

Gastpost of gastpost op blogs over hetzelfde onderwerp met autoriteit. Als je ze goede inhoud aanbiedt, zullen ze geen bezwaar hebben en naast het hebben van een backlink kun je jezelf bekend maken in hun gemeenschap en wat verkeer naar je website leiden.

Schrijf een post van het type lijst waarin je de meningen van professionals in jouw sector opneemt of vermeld de beste “trefwoord” -blogs. Waarschijnlijk zullen die influencers je inhoud op hun sociale netwerken delen en er zelfs later naar linken in een volgend bericht dat ze op hun blogs publiceren. Dit houdt dus in dat je goed moet netwerken en dat je een goede seo-strategie volgt.

Forums en blogs reacties

Geen spam of geautomatiseerde reacties. Het is een goede manier om jouw linkprofiel natuurlijk te maken en webverkeer te krijgen van artikelen die betrekking hebben op jouw onderwerp. Als je geen tijd hebt om het goed te doen, kun je deze optie beter negeren. Plaats jouw backlink dan niet.

Youtube 

Het openen van een YouTube-kanaal en het maken van gerelateerde video’s is een zeer krachtige methode om links en webverkeer te krijgen. Het is het Google-videonetwerk, wat kan er mis gaan?

Dagelijks webverkeer

Met tools als Semrush kun je het dagelijkse webverkeer zien van elke webpagina die je analyseert. Liever een website met 10.000 dagelijkse bezoeken of 35? Houd hier rekening mee. Kies het thema goed en voer geen enkele groep in. Onthoud dat de context van jouw link de sleutel is tot de interpretatie ervan door Google.

En als we het hebben over autoriteitslinks, moeten we de .edu-webpagina’s, de overheidspagina’s, de officiële merk websites of natuurlijk de kranten benadrukken.

Waar moet je geen links plaatsen?

-Op pagina’s die niet zijn geïndexeerd door Google.

-Op pagina’s met een zwak domein.

-In bestrafte domeinen. 

-Op domeinen die deel uitmaken van andermans PBN.

-PBN’s en domeinen die verlopen in 2022.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *